Olika aktiviteter

Frisk luft, solens strålar och naturens energi är något vi alla behöver, vinter som sommar, vår som höst. Det är otroligt viktigt att någon gång varje dag komma ut i det fria och få ta in allt detta, helst i en längre perioder och/eller oftare under en och samma dag. Långa promenader i skogen är till exempel något som i princip skulle behövas varje dag, om inte för det fysiska så för det psykiska.

Att gå långa skogspromenader kan dock bli tröttsamt i längden. Men det finns så mycket mer aktiviteter att göra men som lätt glöms bort, även fast dem är väldigt enkla att anordna. Aktiviteter som bergsklättring, löprunda eller mountainbike-åkning m.m. kan göra den där behövliga ute-timmen väldigt rolig faktiskt. Det finns även aktiviteter som ridning, fotboll och landhockey som man också kan njuta av en solig sommardag.

Vill man dock inte ägna sig åt aktiviteter så kan man till exempel göra lugna och rogivande saker som en picknick i en härlig park, Plantera rabatter ute i trädgården, Läsa en bok i hängmattan istället för i sängen, äta frukost på altanen eller ta en kopp varmchoklad på förstutrappan i vinterkyla. Det finns en hel drös med härliga ute-aktiviteter, vare sig du gillar lugna eller fartfyllda stunder.

Om du mot förmodan inte hinner med dessa små-aktiviteter så kan ett smart sätt för att få frisk luft vara att byta ut bil- eller bussturen till jobbet, skolan, affären etc. Då tar det inte någon extra tid från det du har planerat under dagen och ändå får du oerhört mycket frisk och härlig luft i dina lungor.

Många tänker att man på vinten hellre gör aktiviteter inomhus på grund av de låga temperaturerna i luften. Det man helst vill är att se på film eller tv eller kanske drömma sig bort till en varmare plats. Dock finns det en mängd olika saker som man kan roa sig med ute i kylan. Man får då passa på under den tid som faktiskt kyla och snön är här, precis som vi tar vara på de varma sommardagarna.