Viktiga redskap när du tältar

Att tälta utomhus är någonting som de flesta har gjort någon gång i livet. Det som de flesta då är överens om är att rätt utrustning är A och O för att resan ska bli lyckad. När du ska åka och campa så finns det en mängd olika saker som kan komma till stor nytta. Här nedanför ger vi dig tips på några mycket värdefulla saker att packa ner i väskan innan avfärd.

Batterier
Tillgången till elektricitet är i många fall begränsad när man är ute och campar. Bor man på en större camping kan man ofta hyra plats med elstolpe, men om du ska slå upp läger mitt i skogen är det inte lika enkelt. Att då ha med sig batteridrivna prylar istället gör att du utan sladdar och elstolpar till exempel kan få lyse inne i tältet. Förutom batterierna som sitter i prylarna kan en förpackning med extra batterier vara bra för säkerhetens skull. Till mobiltelefoner eller liknande kan du ta med dig en sladdlös laddare som gör att du kan ladda mobilen utan problem. Se dock till så att du laddar upp laddaren fullt innan du beger dig av.

Tändare och tändstickor
Elden uppfanns för att kunna tillaga mat är det många som säger och elden är på så sätt en viktig del i ditt campingliv. Grenar och annat antändbart kan du enkelt hitta i naturen, men däremot finns här ingenting som kan skapa eld av sig själv på ett enkelt sätt. Därför är en tändare, tändstickor eller ett tändstål en mycket viktig del i din packning. En färdig lägereld sätter även stämningen för din campingtur, samt är en mycket bra värmekälla när kylan smyger sig på mot kvällen.

Fickkniv
När du packar så kommer du snart att märka att du inte kan få med dig exakt alla de olika redskap du kan tänkas behöva. En pryl som då kommer väl till användning är fickkniven, som i många fall innehåller alla de saker du kan tänkas behöva. Fickknivar finns i en mängd olika varianter, men de flesta innehåller redskap som kniv, kapsylöppnare och en liten sax.

Snöre
För att till exempel hålla fast tältpinnarna lite extra, eller kanske för att kunna hänga upp blöta kläder på tork, kan en bit snöre vara bra att ha. Välj då en kraftig modell som klarar av större tyngder och som inte heller går av vid för stark vind eller liknande.