Friluftsliv i naturen

Att vara ute i den friska luften, får vi lära oss redan vid barnsben att det är bra och nyttigt för kropp och själ. Att dessutom göra något vi tycker är kul undertiden gör det hela mycket enklare.

Det är idag väldigt vanligt att både ungdomar och vuxna sitter mycket vid datorn och TV:n på sin fritid. Detta tack vare alla sociala medier och spel som kommit. Det är även väldigt vanligt att man arbetar med hjälp av en dator, även det gäller både ungdomar och vuxna. Därför är det väldigt viktigt att ha en hobby där man vistas ute. Kanske är det en sport, men det kan även vara något så simpelt som dagliga promenader med hunden eller att gå till skola och jobb.

Att idrotta utomhus som man gör i vissa sporter, ger dig både motion samt att du spenderar tid i den friska luften. En perfekt kombination. Att som föräldrar gå ut och spela fotboll med barnen en stund är bättre än att låta barnen spela innebandy i källaren, det vill säga byt ut inomhusaktiviteter så dem blir utomhusaktiviteter. I princip allt vi kan göra inomhus kan vi även göra utomhus.

Man kan även göra andra aktiviteter utomhus både som familj, två och två eller ensam. Till exempel vandra, klättra i berg, cykla, campa med mera. Dock kan det vara svårt att göra om man ej vet hur dessa saker går till. Klättring är till exempel en aktivitet man måste veta någorlunda om för att kunna göra det. Dock finns det mängder av lärorika och bra kurser man kan gå för att lära sig både hur man utför det samt andra saker runt omkring klättringen i sig. Det är viktigt att lära sig nya saker och att våga. Idag finns det så mycket möjligheter att lära sig det man vill och läsa på om det man vill kunna, därför finns det inga ursäkter till att inte utveckla sig själv.